Internasjonale eksperter hjelper nordmenn å tenke større

Velferdssystemet i Norge er godt sammenlignet med andre land, og det bidrar til at Norge er et av verdens beste land å bo i. Men holder tryggheten oss tilbake fra å tenke stort og våge å satse?

Erlend Bullvåg, forsker hos Kunnskapsparken Bodø, uttalte tidligere i høst at frykten for å mislykkes med en etablering hemmer oppstart av nye bedrifter. Bullvåg er med på å utarbeide Global Entrepreneurship Monitor (GEM), en grundig studie som hvert år overvåker entreprenørskap i 70 land. I 2013 svarer en andel på 35 prosent av befolkingen ja på spørsmålet om frykt for å mislykkes hindrer dem i en bedriftsetablering. Tidligfase entreprenørskapsaktivitet har hatt en fallende trend siden 2009. Antallet som svarer at de planlegger en bedriftsetablering er lavere enn noen gang siden målingene startet på slutten av 1990-tallet.

Petter erik nyvoll

Petter Erik Nyvoll

Petter Erik Nyvoll, som har arbeidet med å arrangere kurs og arrangementer innenfor personlig utvikling og forretningsutvikling i Norge de siste 4,5 årene, mener at velferdssystemet i Norge legger en demper på nordmenns satsingsvilje. Ikke bare når det gjelder gründerskap, men også andre områder i livet. ”Alt for mange finner seg til rette med middelmådighet. Janteloven hindrer oss i å tenke stort. Vi har det for trygt her i Norge.” sier Nyvoll.

Petter Erik anser seg selv som en typisk gründertype men mener at det var møtet med personlig utviklings-eventer som han selv måtte reise til England og USA for å delta på, som utløste ønsket om å drepe janteloven og riste opp i middelmådigheten.

”Gjennom de årene jeg har jobbet med dette har jeg sett utrolige ting skje. Jeg har mistet tallet på mennesker som har kommet til meg med tårer i øynene og takket meg for det jeg har gjort for dem. Jeg har sett mennesker som etter mange års nøling endelig har våget å satse som gründer. Noen takker meg for at jeg hjalp dem å ta skrittet ut av et forhold som har gjort dem ulykkelig i lengre tid. Mange melder tilbake om at de har funnet mer mening og mer glede i hverdagen. Og svært mange treffer nye forretningsforbindelser på våre eventer.”

Nordisk vekst
I månedsskiftet oktober/november er han for femte gang primus motor for et tre dagers personlig utvikling- og forretningsutviklings-arrangement som i år teller ca 700 deltakere fra hele Norden + noen andre land i Europa. ”En av drømmene mine da jeg startet opp med dette var å hente verdens aller beste eksperter på ulike områder til Norge. For hvert år vi gjør dette blir det flere deltakere og større navn. Jeg har snakket med flere aktører innenfor innovasjon og Nordisk samarbeid som er imponert over det vi får til. Dette arrangementet er en møteplass som tiltrekker seg deltakere fra hele Norden og for hvert år øker andelen som kommer tilreisende fra et annet land.”

Internasjonale eksperter
I år har Elevate og deres danske samarbeidspartner SpeakersClub hentet følgende internasjonale storheter til arrangementet:

  • David ”Avocado” Wolfe, forfatter og verdens førende ekspert på raw food, helse, ernæring og skjønnhet
  • Robyn Benincasa, 3 ganger Guiness verdensrekordholder og eventyrer som snakker om det å bygge vinnerlag
  • Eric Edmeades, internasjonal seriegründer og businessmentor med et brennende ønske for å hjelpe gründere til å lykkes
  • Rich Schefren, som er kjent for å forutsi internettmarkedsføringstrender 2 år før de kommer
  • Janet Attwood, forfatter av New York Times bestselgerboken ”The Passion Test” og talskvinne for å leve lidenskapene sine
  • Anders Haglund, tidligere svensk golfproff som nå er en av Nordens aller mest anerkjente foredragsholdere og coacher

På scenen står i tillegg Runa Magnusdottir, en islandsk kvinne som har vunnet europeiske priser for sitt arbeid med personal branding, og Nicolai Moltke-Leth, dansken som har hatt 11000 tenåringer gjennom personlig utviklingsleire og nylig også har startet internatskole for 9.- og 10.-klassinger.

Drøm stort!
Petter Erik ønsker at enda flere skal få øynene opp for å lære av de beste. ”Det er alt for mange som ikke investerer tid og penger i seg selv. Folk som aldri har vært på et personlig utviklings-event ser ikke verdien av dette. Når man først har vært der, ser man hvor mye det er verd. Ikke bare gir det inspirasjon til å drømme større, men man får også konkrete verktøy som hjelper en til å komme mange skritt videre. Og verdien av nye vennskap og businesspartnere er ekstremt vanskelig å måle.”

Les om arrangementet og foredragsholderene her: www.elevate-everything.com

David ”Avocado” Wolfe

David ”Avocado” Wolfe


Rich Schefren

Rich Schefren

vedlegg-4_1005